SPORTMASSAGE

 

Sportmassage

Het doel van de sportmassage is het voorkomen en verlichten van blessures. Ik zorg ervoor dat de spieren zich ontspannen, de doorbloeding van de spieren verbetert en uw geest weer tot rust komt. Een lichaamsmassage geeft de kans om onze zintuigen een momentje rust te gunnen, want rust in onze zintuigen leidt tot rust in de geest. Uit onderzoek is gebleken dat wie vaak wordt gemasseerd, minder het stresshormoon cortisol aanmaakt en meer van het knuffelhormoon oxytocine. Hierdoor ervaart u minder pijn, onrust, stress en angst.

Wat doet een sportmasseur?

Masseren

Een sportmassage kan zowel voor als na het sporten worden ingezet. Voor het sporten zorgt een massage voor een goede doorbloeding van de spieren en bereidt deze voor op de prestatie die komen gaat. Een sportmassage na het sporten zorgt ervoor dat vocht en afvalstoffen uit de spieren afgevoerd worden en maakt de spieren weer soepel. Een massage zorgt voor minder spierpijn, geeft verlichting en bespoedigt het herstel zodat je zonder spierpijn of vermoeidheid je kunt voorbereiden op een volgende prestatie.

Ook als je geen sporter bent kan de sportmasseur je van dienst zijn bij een stijve nek en schouder, pijnlijke rug of gewoon als ontspanning.

Tapen en bandageren

De sportmasseur kan je ook helpen door bijvoorbeeld je pijnlijke enkel voor de sportieve activiteit in te tapen, zodat je spieren en banden worden ondersteund.

Informeren en adviseren

Op basis van de persoonlijke situatie van de sporter stelt een sportmasseur een stappenplan op zodat de massage het beste aansluit op je sportieve activiteiten. Bij klachten kan een sportmasseur het advies geven om een fysiotherapeut, (huis)arts of sportarts te bezoeken.

Tenslotte kan een sportmasseur zorg verlenen bij acuut sportletsel (EHBSO).

afspraak