CUPPING MASSAGE

 

Wat is Cuppingmassage?

Door het gebruik van cups welke vacuüm gezogen worden op de huid wordt de doorbloeding gestimuleerd en wordt histamine en endorfine aangemaakt. Cupping massage versterkt namelijk de spieren en vermindert tegelijkertijd hardnekkige spierspanningen en -knopen.

Cupping Therapie

Cupping therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is. In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen waardoor de doorbloeding in spieren en weefsels sterk verbetert en het stagnaties in de energiedoorstroming opheft. De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt. Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is. Door de negatieve druk in de plastic cups word de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd. Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

• spier- en gewrichtsklachten
• hoofdpijn/migraine
• rug-, nek en schouderpijn
• zwelling, vocht in knie en enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Daar waar de cup is geplaatst zal een rode verkleuring te zien zijn die echter na enige tijd weer verdwijnt.

Wanneer kies je voor deze therapie? Als u kou en/of veel spanning in uw lichaam heeft. En een massage niet het gewenste effect heeft.

Wat houd het in? De cupping wordt uitgevoerd in combinatie met een massage van een uur, waarvan 20 min gebruikt wordt voor de cupping therapie. Er worden speciale cups op bepaalde plekken van het lijf geplaatst. Waarna er een negatieve druk wordt toegepast.

Doelstelling: Het opheffen en afvoeren van energieblokkades. Verminderd  spier-en gewrichtsklachten, hoofdpijn, migraine en/of vocht in de knie of enkel. Na de therapie ontstaan rode plekken op het lichaam die vanzelf verdwijnen. Bij een gevoelige of zwakke huid wordt cupping therapie afgeraden.

Hoe werkt cupping massage bij cellulite?

Bij cuppingmassage wordt er gebruik gemaakt van cups waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Daarom wordt het evengoed aangeduid als vacuümmassage. Deze techniek werd van oorsprong gebruikt voor het behandelen van brandwonden en littekens.

Daarnaast werd ontdekt dat deze massagetherapie een gunstige uitwerking heeft op cellulite. Er volgde daarom vele studies naar het effect van vacuümmassage. Uit deze studies kwam naar voren dat de weefselhardheid en de elasticiteit van de huid verbeterde. De fibroblasten in de huid worden gestimuleerd waardoor het bindweefsel in de huid verbeterd. Daarnaast wordt de doorbloeding in de huid gestimuleerd en verbetert het de bovenste huidlaag. De effecten van de cupping massage verbeteren hiermee het reliëf van de cellulite. In eerste instantie is er een verbetering waar te nemen doordat het vocht beter wordt afgevoerd maar hoe meer behandelingen er worden ondergaan hoe meer effect dit zal hebben op de rest van het weefsel. Afhankelijk van de classificatie van de cellulite, het aantal behandelingen en uw lifestyle werken wij toe naar een vermindering van uw cellulite of een cellulite vrije huid!

Cupping massage kan het best worden toegepast in kuurverband. Voor een optimaal resultaat adviseren wij 5 behandelingen met een tussenpoos van 1 keer per week.

 

afspraak