AYURVEDISCHE MASSAGE

 

Ayurvedische Massage

De Ayurveda wordt gezien als het oudste geneeskundig - en gezondheidssysteem dat duizend jaar geleden op schrift werd gesteld. Het is afkomstig uit India en betekent: kennis (veda) van het leven (ayur).

Wat is een ayurvedische massage of wat bedoelen we met de Ayurveda?

  • Binnen de Ayurveda betekent afwezigheid van ziekte niet dat je gezond bent. Gezondheid betekent dat de drie Dosha’s: Vata (ether en lucht), Pitta (vuur en water) en Kapha (water en aarde) in balans zijn, de uitscheidingsproducten zijn goed, de geest is rustig en in balans en de weefsels functioneren.
  • De Ayurvedische massage is onderdeel van de preventieve alternatieve geneeskunde Er wordt gebruik gemaakt van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie wat een smerende en medicinale werking heeft. Kenmerkend voor deze massage is dat er door de keuze van de techniek en de kruidenolie rekening gehouden wordt met de constitutie (dosha/prakruti) van de persoon, zijn/haar specifieke klachten (vrikruti)  en eventuele pijn. De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha´s en het reinigen van de weefsels en kanalen.
  • De Ayurvedische massage is een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de Nadi’s – en de energiepunten genaamd Marma’s heeft de Ayurvedische massage een energetisch aspect. De massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelf genezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd.

De massage:

  • Verbetert de weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • draagt bij aan lichaamsbewustwording en verlichting van spierspanning
  • helpt bij klachten vermindering en oplossing zoals rugpijn, nekklachten, rsi, whiplash, reuma, stress, burnout, spijsverteringsklachten en hoofdpijn

De ayurvedische massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud en jong.  Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarin wordt afgeraden om een (ayurvedische) massage te ondergaan: tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, bij kanker, bij koorts, direct na eten.

De ayurvedische massage is een weldaad voor lichaam en geest.

afspraak